Over

Over innl

Innl: dé erfgoed en geschiedenis startpagina van Nederland

In maart 2014 nam Stichting Oneindig Noord-Holland de digitale nalatenschap over van het Nationaal Historisch Museum; het platform innl.nl zou anders per april verdwijnen.

Omdat Stichting Oneindig Noord-Holland gelooft in samenwerking en krachtenbundeling binnen het culturele veld én het laagdrempelig ontsluiten van de Nederlandse geschiedenis voor iedereen, presenteert zij innl.nl: de nieuwe startpagina voor geschiedenis en erfgoed in Nederland.

Innl.nl is een samenwerkingsverband tussen tientallen culturele instellingen en organisaties. Partners zijn bijvoorbeeld: Het Nederlands Openluchtmuseum, het Gemeentemuseum Den Haag, Het Zuiderzeemuseum, De verhalen van Groningen, Zeeuwse Ankers, Entoen.nu, Historiek.net.

Stichting Oneindig Noord-Holland gelooft erin dat het cultureel erfgoed toegankelijk moet zijn voor iedereen. Daarom zetten wij voortdurend in op de samenwerking met onze partners uit het culturele veld. Zo verbinden wij verhalen uit de geschiedenis met collecties van musea, archieven en culturele instellingen. Daarmee brengen wij het rijke verleden van Nederland digitaal tot leven en slaan we een brug tussen vroeger en nu.

Wie wij zijn

Stichting Oneindig Noord-Holland is dé promotor van cultureel erfgoed voor mensen in Nederland die op zoek zijn naar ontspanning met inhoud. Naast het beheren en ontwikkelen van verschillend erfgoed websites stelt de stichting haar kennis ter beschikking met betrekking tot (online) cultureel ondernemerschap.

Stichting Oneindig Noord-Holland heeft een bestuurder/directeur en een Raad van Toezicht. Tevens wordt de stichting ondersteund door een Comité van Aanbeveling. Klik hier voor het meest recente jaarverslag en de samenstelling van het bestuur en commissarissen.

Culturele ANBI

Het bestuur en de commissarissen vervullen onbezoldigd hun functie en houden zich aan de Code Governance Cultuur. Stichting Oneindig Noord-Holland heeft een Culturele ANBI-status.